Tagger afgeranseld en naakt achtergelaten omdat hij huis bekladde

© PhotoNews
| Een tag in de Dansaertstraat, niets te maken met dit verhaal (archiefbeeld)

Twee mannen uit Etterbeek zijn aangehouden omdat ze in november een ware jacht op taggers hebben geopend. Een man had zijn handtekening gezet op het huis van de ouders van een van de verdachten. Door anderen lukraak een pak rammel te geven, wilden ze zijn identiteit achterhalen. De 'dader' kreeg eveneens een pak slaag en werd poedelnaakt achtergelaten langs de kant van de autostrade.

Dat schrijven de kranten La Capitale en Het Nieuwsblad donderdagochtend.

Toen een Brusselse tagger in november zijn signatuur had achtergelaten op een huis in Etterbeek, kon zoon des huizes Ilias Y. daar niet mee lachen. Samen met vriend Yassine T. trok hij op zoek naar de 'dader'.

Ondervraging met geweld

Onbegonnen werk, zou je denken. Maar met bedreigingen en geweld kom je een heel eind: het tweetal plukte lukraak minstens twee taggers van straat om hen af te ranselen tot zij een naam ophoestten. Of dat effectief de persoon is die het huis in kwestie bekladde, blijft de vraag.

De verdachten spoorden de jongen in kwestie op, sleurden hem in hun auto en gaven hem eveneens een pak rammel. Uiteindelijk dropten ze hem poedelnaakt langs de autosnelweg. Wat verderop gooiden ze ook zijn kleren uit de auto, zodat hij zich tenminste kon aankleden. Uit videobewakingsbeelden blijkt dat de jonge tagger met kleren aan naar huis kon liften.

Ilias Y. en Yassine T. zijn inmiddels opgespoord en aangehouden voor diefstal met geweld in bende, vernederende behandeling en onwettige vrijheidsberoving.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?