Tal van culinaire workshops tijdens Good Food-weekend

© Brussel Leefmilieu

Tijdens het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 oktober kan je in verschillende Brusselse gemeenten deelnemen aan Good Food-activiteiten. Die worden georganiseerd door lokale verenigingen en gaan over duurzame voeding. Geïnteresseerden kunnen ook zelf een voorstel indienen.

Op het programma van het Good Food-weekend staan onder meer culinaire en andere workshops, proeverijen, animaties en ontmoetingen met lokale producenten. Op de website van Leefmilieu Brussel kan je alle activiteiten per postcode bekijken.  

Feestmaal
In Les Ateliers des Tanneurs in de Marollen kan je op zaterdag bijvoorbeeld terecht voor gratis workshops over koken zonder verspilling, een wereldkeuken met lokale producten en Good Food-snacks voor kinderen. Tijdens de workshops is er animatie voorzien voor kinderen van vier tot tien jaar. Daarna is er een groot feestmaal voor het hele gezin. 

Er is op zaterdag ook een presentatie van het Brussels Beer Project. Dat stelt onder meer Babylone voor, een bier dat wordt gebrouwen op basis van vers, onverkocht brood. Een dag later legt SkyFarms je in Sint-Gillis uit hoe je een moestuintje maakt met zakken van geotextiel. 

Zelf organiseren
Verenigingen of burgers die zelfs iets willen organiseren, kunnen nog steeds een activiteit voorstellen. Leefmilieu Brussel zorgt voor promomateriaal en informatietools zoals een kalender met seizoensproducten, Good Food-recepten en brochures om minder voedsel te verspillen. Inschrijven kan hier.

Met de Good Food-campagne zet Leefmilieu Brussel in op de concrete principes van duurzame voeding. Het Gewest wil de Brusselaar doen koken met lokale, seizoensgebonden producten en met meer plantaardige eiwitten. Dat laatste gebeurt in onderstaand filmpje met voormalig sprintster Kim Gevaert en duurzaamheidskok Chris Derudder.

 

Kim Gevaert en/et Chris Derudder from Bruxelles Env. - Leefmilieu Brus on Vimeo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?