Tanguy du Bus de Warnaffe aan hoofd van Brusselse brandweer

© RTBF
| Tanguy du Bus de Warnaffe staat al twee jaar (waarnemend) aan het hoofd van de operationele directie en wordt nu aangesteld voor de directie van de Brusselse brandweer.

De Brusselse regering heeft Tanguy du Bus de Warnaffe aangeduid als officier-dienstchef van de Brusselse brandweer. Dat heeft bevoegd staatssecretaris Cécile Jodogne (Défi) gezegd tijdens het vragenuurtje in het Brussels parlement.

Tanguy du Bus de Warnaffe staat al twee jaar waarnemend aan het hoofd van de operationele directie en wordt nu aangesteld voor de directie van de Brusselse brandweer "op basis van zijn grondige kennis van het terrein en van de context van de Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH)."

Du Bus de Warnaffe is industrieel ingenieur en heeft een speciale licentie in bedrijfsbeheer en een specialisatie als adviseur in gevaarlijke stoffen. Hij was achtereenvolgens luitenant, kapitein, commandant en waarnemend officier-dienstchef bij de Brusselse brandweer.

Nog geen adjunct

Staatssecretaris Jodogne toonde zich verheugd dat de aanstelling van de officier-dienstchef een feit is, maar betreurde dat zijn adjunct nog niet bekend is. De selectieprocedure leidde tot één kandidaat die geschikt bevonden werd door de selectiecommissie, maar de betrokkene behoorde tot dezelfde taalrol als du Bus de Warnaffe.

Het wettelijk kader voorziet echter dat de officier-dienstchef en zijn adjunct tot de verschillende taalrol behoren. Daarom werd een nieuwe selectieprocedure opgestart.

Jodogne hoopt voorts dat ze in oktober kan overgaan tot de benoeming van de mensen van graad A4. In april werd de oproep gelanceerd en de selectiecommissie heeft zich intussen al gebogen over de ontvankelijkheid van de kandidaten.

Du Bus de Warnaffe treedt op 1 augustus in functie voor een mandaat van vijf jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?