Taxichauffeur licht Brusselse klant op voor 4.500 euro

© bancontact
| (archiefbeeld)

Minstens tien mensen zijn al slachtoffer geworden van een fraudetechniek waarbij een taxichauffeur de bankkaart van een klant weet te ontfutselen. Recent raakte een jonge Brusselaar op die manier maar liefst 4.500 kwijt.

Volgens RTL besloot Dylan, een jonge Brusselaar van 26 jaar oud, na een avondje doorzakken een taxi te nemen. Eens op bestemming, reikt de chauffeur Dylan de betaalterminal aan, maar zonder een bedrag te noteren. Zonder te kijken tikt Dylan zijn code in en geeft het toestel terug.

Maar op dat moment slaagt de chauffeur erin om ongemerkt de bankkaart van Dylan te vervangen door een anonieme kaart van dezelfde bank. De chauffeur is nu niet enkel in het bezit van Dylans kaart, maar ook van zijn code. Dylan keert huiswaarts zonder iets te merken.

Het is pas de volgende ochtend dat Dylan beseft opgelicht te zijn. De chauffeur is erin geslaagd om zijn klant niet minder dan 4.500 euro te ontfutselen door geld af te halen bij verschillende betaalautomaten. Op het ogenblik dat de dader een poging doet om geld van Dylans spaarrekening naar zijn zichtrekening over te schrijven, komt de bank tussen en blokkeert ze alle activiteiten.

Volgens de politie is de fraudetechniek al gekend sinds 2017 en heeft ze al minstens tien slachtoffers gemaakt. Het profiel van de slachtoffers is vaak gelijkaardig: doorgaans bevinden ze zich in beschonken toestand, zijn ze onder invloed van drugs of zijn ze erg moe.

Dylan zelf moet nu aan de hand van rekeninguittreksels bewijzen hoeveel geld hem precies afhandig werd gemaakt. Mogelijk betaalt de bank hem dat bedrag onder bepaalde voorwaarden terug, maar dat is volgens RTL nog niet zeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?