Taxichauffeur valt klant aan en verdwijnt dan spoorloos

© PhotoNews
| Archiefbeeld.

Een jonge vrouw is zondagochtend tijdens een taxirit naar haar werk hard aangepakt door de chauffeur. Na een discussie over het te betalen bedrag, gooide de chauffeur de vrouw tegen de grond en deelde hij enkele klappen uit. Het slachtoffer kon aan haar belager ontsnappen. Van de taxichauffeur ontbreekt elk spoor.

Elke zondagochtend legt ze hetzelfde traject af met de taxi, ook afgelopen weekend. Omstreeks 5.30 uur pikt de taxichauffeur haar op, maar meteen ruikt de vrouw onraad. De man accepteert namelijk geen bankkaart om de rit te betalen. Dat is nochtans wettelijk verplicht.

Ze stoppen onderweg aan een bankautomaat, maar eenmaal aangekomen op de bestemming loopt het mis. De taxichauffeur vraagt 21 euro, maar daar is de vrouw niet op voorzien. "Zo'n rit kostte me nooit meer dan 13 euro", getuigt ze aan BX1.

Door het lint

De klant belt vanuit de taxi de verdeelcentrale Taxis Verts, om haar beklag te doen. Waarop de taxichauffeur door het lint gaat. Hij gooit haar tegen de grond, deelt enkele klappen uit en trapt op haar hand en telefoon.

De vrouw slaagt erin te ontsnappen en legt klacht neer bij de politie. Zijn werkgever start een intern onderzoek en zet de taxichauffeur op non-actief. Van de man zelf ontbreekt elk spoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?