Terrassen in Elsene moeten half uur vroeger dicht

© Heleen Rodiers
| Café Belga

Donderdagavond werd in de Elsense gemeenteraad een nieuw terrassenreglement goedgekeurd. De PS-Ecolo meerderheid heeft besloten dat horeca-zaken in de gemeente vanaf maandag 24 juni hun terrassen om stipt 00.30 uur binnen moeten zetten.

Terrassen in Elsene moeten vanaf maandag om 00.30 uur binnen staan. Volgens de gemeente is de beslissing een logisch gevolg van een alreeds bestaande situatie. “De beslissing werd tot nu geval per geval genomen door de burgemeester,” zegt burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) aan BRUZZ, “meestal kwam dat uit op 00.30 uur. Nu hebben we dat in een vaste regel gegoten en moet iedereen dezelfde regels navolgen."

Vandaag mogen terrassen waarbij geen andere beslissing is genomen door de burgemeester niet later dan 1 uur ‘s nachts buiten blijven staan. Dat is nog een beslissing van het vorige gemeentebestuur. Toen werd besloten dat mensen op straat geen alcohol mochten consumeren na 1 uur 's nachts.

Meer overleg

Volgens La Capitale is zowel de horeca als de oppositie niet te spreken over de nieuwe regelgeving. "Er niet nagedacht over de handelaars," vertelde Liza Miller, gerante van Le Pantin en voorzitster van de handelaarsvereniging van het Flageyplein, aan de krant. Ook oppositielid Geoffroy Kensier (Objectif XL) is niet te spreken over de gang van zaken, volgens hem had de gemeente meer overleg met de betrokkenen moeten organiseren alvorens te beslissen.

Doulkeridis gaat niet mee met de argumenten van de oppositie. "We zijn al enige tijd bezig met de oprichting van een 'nachtraad' waarbij burgers, café-eigenaars, politie en alle andere betrokkenen zullen samenkomen om gelijkaardige beslissingen onder de loep te nemen. Deze beslissing is enkel een formalisering van een reeds bestaande situatie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?