Test eenrichtingsverkeer Basiliek wordt stopgezet

© Google Maps / Peter Dhondt

De test met eenrichtingsverkeer rond de Basiliek van Koekelberg wordt vervroegd stopgezet. Dat laat het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) weten. De resultaten zijn niet zoals verhoopt.

Het eenrichtingsverkeer was bedoeld om bus en tram sneller door het verkeer te loodsen. Maar na een test van vijf maanden zijn de resultaten niet zoals verhoopt. Bovendien waren er veel klachten van omwonenden en automobilisten.

Daarom zal Minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) maandag in het begeleidingscomité met de gemeenten, de politie en de MIVB voorstellen om de testfase vervroegd stop te zetten.

Initieel was voorzien dat de test tot februari zou lopen, maar Smet vindt het nutteloos om verder te gaan nu de resultaten te wensen over laten. Wel zal bekeken worden of bepaalde positieve elementen kunnen behouden worden. 

Met het winterweer en de feesten in aantocht zullen hier dinsdag praktische afspraken over gemaakt worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?