Thurn & Taxis in polepositie voor Vlaamse administratie

© brusselnieuws.be
14/03/2014

De kans is erg groot dat de Vlaamse administratie verhuist van de Albert II-laan naar Thurn & Taxis. Vlaanderen zou daar een nieuwbouw van 50.000 vierkante meter betrekken.

Het project Meander, zoals het plan voor Thurn & Taxis heet, is bij de procedure bij de zelfstandige investeringsmaatschappij PMV als eerste uit de bus gekomen. Meander is een project van T&T, de promotor voor de site. "T&T is de voorkeurbieder", bevestigt de woordvoerder van PMV aan brusselnieuws.be. Eerder had Trends en ook De Tijd gemeld dat T&T meer dan waarschijnlijk de nieuwe locatie wordt voor de Vlaamse overheid.

Vlaams Minister voor Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) wil het bericht niet bevestigen. Het is ook aan de Vlaamse regering om een definitieve keuze te maken.

Meander zou vooral goed scoren door de lagere huurkost. En ook het ontwerp van Jan Neutelings zou in de smaak vallen. De afstand tot het Noordstation (ruim een kilometer) is dan weer een nadeel van de site aan het kanaal. Voor een goed begrip: Meander is nog niet gebouwd en komt er wellicht ook pas als er een gebruiker bekend is. Het gebouw zou langs de Havenlaan komen.

Andere locaties die de Vlaamse overheid willen huisvesten zijn de Silver Tower, de Tetristoren (officieel Brussels Tower) en WTC IV.

De nieuwe hoofdzetel voor de Vlaamse administratie moet plaats bieden aan 2.600 ambtenaren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni