Tien actievoerders Extinction Rebellion opgepakt aan Egmontpaleis

(Archiefbeeld) Eerder deze week werden voor het Koninklijk Paleis al enkele activisten van Extinction Rebellion aangehouden

De Brusselse lokale politie heeft donderdagavond tien actievoerders van de radicale klimaatgroep Extinction Rebellion administratief aangehouden. Dat bevestigt de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene. Onder het motto "En, wat is uw plan?" wilden ze benadrukken dat structurele maatregelen die de huidige ecologische en sociale crisis aanpakken, een prioriteit moeten zijn in het volgende regeerakkoord.

Niet de eerste keer deze week

Het is niet de eerste keer dat de leden van Extinction Rebellion deze week betogen om hun bezorgdheid te uiten over de federale regeringsvorming. Sinds maandag en nog tot en met 1 oktober is de klimaatactiegroep van plan om dagelijks een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid uit te voeren.

Maandag werden aan het koninklijk paleis ook al drie leden van de beweging opgepakt, dinsdag werden vijf activisten opgepakt aan de Wetstraat 10, woensdag werden opnieuw aan het koninklijk paleis acht actievoerders van de klimaatgroep ingerekend en donderdag werden drie leden gearresteerd aan het Egmontpaleis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?