Tien daklozen met symptomen vinden weg naar opvangcentra Samusocial en Rode Kruis

HD
© Belga
21/03/2020

De hulporganisaties New Samusocial en het Rode Kruis hebben afgelopen week allebei een opvangcentrum geopend voor daklozen die mogelijk besmet zijn met COVID-19. Tot dusver zijn er tien daklozen opgevangen die symptonen tonen en vertoonden.

Het opvangcentrum voor mogelijke coronapatiënten van New Samusocial heeft negentien plaatsen en opende vrijdag de deuren. Sinds vrijdagavond worden er drie mensen met symptomen van COVID-19 opgevangen en in isolatie gehouden. Zij worden wel niet getest, tenzij hun toestand sterk achteruit gaat. Het opvangcentrum van het Rode Kruis is open sinds dinsdag en beschikt over vijftien plaatsen.

Momenteel verblijven er vijf daklozen die vermoedelijke besmet zijn met het coronavirus. Zij werden getest en wachten de resultaten af. Twee daklozen die eerder opgevangen werden, zijn ontslagen uit het opvangcentrum, nadat hun test negatief bleek. Artsen Zonder Grenzen heeft intussen bekend gemaakt dat het in Brussel ook een triage- en opvangstructuur met een capaciteit van 50 bedden gaat opzetten voor kwetsbare doelgroepen. Die structuur moet vanaf donderdag functioneel zijn en kan in een latere fase zelfs uitgebreid worden naar 150 bedden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, coronavirus, dakloze, daklozenopvang, new samusocial, Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie