| Daklozenorganisatie Samusocial is op zoek naar extra handen in de strijd tegen het coronavirus.

Samusocial op zoek naar extra verplegend personeel en sociale medewerkers

GR
© BRUZZ
18/03/2020

Daklozenorganisatie Samusocial heeft op Facebook een oproep gedeeld voor extra sociale medewerkers en verpleegkundigen. "De nood is hoog. De coronamaatregelen vragen om extra personeel", legt woordvoerster Marie-Anne Robberecht uit. Alle geïnteresseerden kunnen hun sollicitatiebrief en cv per mail opsturen. Zij zullen daarna met respect voor de gevraagde social distancing gehoord worden.

GGC-collegelid Alain Maron (Ecolo), bevoegd voor Welzijn, maakte afgelopen vrijdag bekend dat er aan de Trierstraat extra opvangcapaciteit voor zieke daklozen zou bijkomen. Sinds dinsdag is daar plaats voor 15 extra personen. Daardoor is het mogelijk om zieke daklozen onmiddellijk van de rest van de groep te scheiden. En dat is nodig om een snelle verspreiding van het virus te voorkomen.

Het initiatief kwam er in samenspraak met hulporganisatie het Rode Kruis. Maar ook daklozenorganisatie Samusocial ondersteunt het idee. De extra opvang heeft als gevolg dat er ook meer mensen nodig zijn om alles in goede banen te blijven leiden. Daarom lanceert Samusocial op Facebook een oproep aan beschikbare verpleegkundigen en sociale werkers om de ploeg te komen versterken.

"De nood is hoog. De coronamaatregelen vragen om extra handen", zegt woordvoerster Marie-Anne Robberecht. Geïnteresseerden kunnen hun cv en bijhorende sollicitatiebrief opsturen naar jobs@samusocial.be. Iedereen die in aanmerking komt zal gehoord worden met het nodige respect voor de gevraagde social distancing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Veiligheid, Samenleving, Samusocial, zieke daklozen, vacature

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni