Tien federale agenten versterken veiligheidskorps Justitiepaleis

© Belga
25/09/2015

Het Veiligheidskorps aan het Justitiepaleis zal tijdelijk versterkt worden met tien mensen van de federale politie. Dat zegt Filip Dudal, afgevaardigde voor de gevangenissen van het christelijke ACV, en wordt bevestigd door minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

De problemen bij het Brusselse Veiligheidskorps, dat onder andere instaat voor het begeleiden van de gedetineerden naar, tijdens en na zittingen in het Justitiepaleis, houden al geruime tijd aan en zijn volgens de vakbonden te wijten aan een gebrek aan personeel en de slechte verstandhouding tussen het VK-personeel en de lokale politie.

Geens voorziet tot eind februari tien extra agenten van de federale politie om het personeelstekort tijdelijk te verhelpen. Daarnaast is er zoals bekend een procedure lopende om 20 nieuwe voltijdse krachten aan te werven. Alle selecties en opleidingen in acht genomen, schat Dudal dat het extra personeel tegen het eind van dit jaar of het begin van volgend jaar inzetbaar zal zijn. De justitieminister houdt het op "zo snel mogelijk".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni