© Twitter Alia Papageorgiou | Tijdens een herdenking van Laure Nobels (archiefbeeld)

Tien jaar na moord op Laure Nobels geeft film stem aan ouders

© Belga
03/06/2022

Tien jaar na de moord op Laure Nobels, die op 16-jarige leeftijd op 9 mei 2012 in Laken werd vermoord door haar 17-jarige vriendje, werd donderdagavond de documentaire 'Laure est là' van Yves Gervais vertoond in Espace Magh in het centrum van Brussel. De film wordt komende maandag uitgezonden op BX1 na het nieuws van 18.00 uur.

De film geeft een stem aan de ouders van Laure Nobels. "We willen de aandacht vestigen op het feit dat slachtoffers geen plaats hebben in het rechtssysteem," aldus haar moeder Isabelle Blockmans-Nobels. "De moordenaar heeft meer rechten dan zijn slachtoffers."

De moeder had ook kritiek op de procedure waarbij de benadeelde partij een psychologisch onderzoek moet ondergaan om de gevolgen van het optreden van de dader aan te tonen.

Gezien de huidige evolutie om meer over geweld tegen vrouwen te praten - met name via sociale media - is Isabelle Blockmans-Nobels van mening dat "we ons er wel bewust van beginnen te worden, maar dat we er in praktijk nog helemaal niet zijn".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie