Tientallen fietsers protesteren tegen coronamaatregelen

© BRUZZ

Een paar honderd fietsers neemt zaterdagnamiddag deel aan de vijfde editie van Cycle for Freedom, een protestactie tegen de coronamaatregelen. De vorige edities vonden steevast plaats in het Ter Kamerenbos maar vandaag zijn de organisatoren uitgeweken naar het Jubelpark, omdat in het Ter Kamerenbos om 16.00 uur het illegale evenement La Boum 2 van start zou gaan. Op sociale media hebben een aantal deelnemers aan de Cycle for Freedom al aangegeven dat ze ook naar dat evenement zullen afzakken.

De fietstocht is geen initiatief van het collectief L'Abîme, dat opgeroepen heeft tot La Boum 2, maar van de actiegroepen Wake Up Belgium, Trace Ton Cercle / Teken Je Hart, Brussels By Night Federation, Collectif Resto/Bar BXL en Cycle For Freedom.

Die vragen dat een einde wordt gesteld aan een aantal coronamaatregelen die volgens hen onnodig restrictief zijn en nog weinig zinvol zijn in de strijd tegen de coronapandemie. Zo vragen ze onder meer dat de horeca en de culturele sector opnieuw hun deuren zouden kunnen openen, mits de nodige veiligheidsprotocollen.

"Na een jaar moet het mogelijk zijn om een aantal vrijheden te heroveren", klinkt het.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?