Tijd dringt voor opvangscentrum Sister's House

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 26 februari 2020
Updated: 28-02-2020 - 18:00

De tijd dringt voor opvangcentrum Sister's House. De gemeente Elsene heeft andere plannen met het gebouw, en daar moest het centrum aanvankelijk eind deze maand voor wijken, maar door de aangekondigde vertraging van de werken in het gebouw, krijgen ze wat ademruimte.

Het Sister's House, een opvangcentrum die dagelijks zo'n dertig vrouwen herbergt, moet binnenkort weg. Een groot probleem benadrukt het burgerplatform, want deze vrouwen, die deel uitmaken van de groep transmigranten in Brussel, blijven vaak onzichtbaar.

Oorspronkelijk moest iedereen het gebouw tegen ten laatste 29 februari hebben verlaten, maar door een aangekondigde vertraging krijgen ze nu wat extra ademruimte.

Het opvangcentrum publiceerde woensdag al een open brief, gericht aan Brusselse beleidsmakers, om er op aan te dringen een structurele en duurzame oplossing te vinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?