Tijdelijke oplossing voor 27.000 Britten in België

De Europese Commissie heeft de EU-lidstaten opgeroepen om "noodmaatregelen" te nemen om een harde brexit te vermijden.

De gemeenschapsrechten van de 27.000 Britten die in België wonen zullen gelden tot 31 december 2020, om de problemen te limiteren voor bedrijven en openbare diensten indien het Verenigd Koninkrijk zonder akkoord uit de Europese Unie stapt.

Dat meldt La Libre Belgique donderdag.

De Europese Commissie heeft de EU-lidstaten opgeroepen om "noodmaatregelen" te nemen om een harde brexit te vermijden. Het overlegcomité heeft gevraagd om maatregelen te nemen in vier domeinen: fiscaliteit, werkvergunningen, beroepskwalificaties en sociale zekerheid.

In België zijn de regionale en federale overheden ermee akkoord gegaan "de rechten van de Britse burgers in België voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te garanderen tot ten laatste 31 december 2020, en dat op wederzijdse basis".

De 25.000 Belgen die vandaag in het VK verblijven, moeten dus eveneens hun sociale en verblijfsrechten behouden. De brexit is voorzien voor 29 maart 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?