Tot 8,5 jaar cel voor straatbende Négatif Clan

De correctionele rechtbank van Brussel heeft woensdag gevangenisstraffen tot 8,5 jaar opsluiting uitgesproken voor leden van de straatbende Négatif Clan.

Een twaalftal leden werd veroordeeld voor verkrachting, aanzetting tot ontucht van jonge meisjes, maar ook voor geweldfeiten zoals opsluiting, afpersingen, drugshandel en criminele organisatie.

In augustus 2015 werden circa vijftien leden van Négatif Clan, actief in de Brusselse IJzerwijk, opgepakt na een reeks huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht, Evere, Laken en Etterbeek. Ze worden ervan beticht jonge meisjes gedwongen te hebben zich in te schrijven op een prostitutiewebsite.

De meisjes moesten klanten lokken naar appartementen van leden van de bende. Daar werden de klanten door de jonge delinquenten beroofd nadat ze gewelddadig werden bedreigd, aldus het onderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?