Tot dusver 19 coronapatiënten in kinderziekenhuis Koningin Fabiola

© PhotoNews
| Opening van de nieuwe vleugel van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) op 19 september 2019.

Het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola verzorgde sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus negentien besmette kinderen. Daarvan mochten er intussen twaalf het ziekenhuis verlaten. De zeven die nog wel verzorging nodig hebben, verkeren niet in kritieke toestand.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure dinsdag.

Ons land telt momenteel 547 kinderen jonger dan 20 jaar oud die positief testten op Covid-19. Op enkelingen na werden die allemaal gehospitaliseerd. Sinds het begin van de crisis werden er negentien kinderen opgenomen in het Koningin Fabiola Ziekenhuis in Laken. Daarvan mochten er twaalf alweer naar huis. De meeste opnames duren niet langer dan 24 uur. Geen enkel kind moest naar intensieve zorgen.

Opvallend: de overgrote meerderheid van de opgenomen kinderen is ofwel ouder dan 10 jaar, ofwel jonger dan 1 jaar. "Dat komt omdat we bij de allerjongsten meer de reflex hebben om hun koorts op te meten", legt professor Pierre Smeesters, afdelingshoofd kindergeneeskunde, uit. "Al wie ouder is dan 10 jaar neemt ontwikkelt een volwassen lichaam. En daar is het risico groter."

Volgens Smeesters hoeven ouders zich geen zorgen te maken. "Kinderen blijven meestal gespaard van Covid-19. Ik zie geen indicatoren dat dit plots zal veranderen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor de griep. Die velt jaarlijks ook kinderen", aldus Smeesters, die zich wel zorgen maakt om andere ziekten. "Uit angst grijpen ouders minder snel naar een dokter. Ik zou zeggen: aarzel niet om naar het ziekenhuis te komen, want de gezondheid van uw kind staat op het spel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?