Kwetsbare kinderen krijgen nog begeleiding op school: 'De juf weet alles'

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 26 maart 2020

Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen is dit geen gemakkelijke periode. Zij hebben vaak geen computer thuis, waardoor ze de leerstof die de scholen online verspreiden niet kunnen verwerken. Armoedeorganisaties waarschuwen voor de onderwijskloof die er in deze periode kan ontstaan. In Brussel proberen sommige scholen dat zoveel mogelijk te vermijden. Zoals bijvoorbeeld bij basisschool De Zonnewijzer in Sint-Pieters-Woluwe.

Selma en haar broer Jibril komen elke dag naar hun school De Zonnewijzer in Sint-Pieters-Woluwe. Hier krijgen ze begeleiding bij hun schoolwerk. Dat is nodig, want moeder Fatma staat er thuis alleen voor. Elke dag komen hier zo'n 10 leerlingen, de meeste komen uit kwetsbare gezinnen. De school wil vermijden dat ze uit de boot vallen. Armoedeorganisaties pleiten intussen voor voldoende begeleiding. Anders dreigt de onderwijskloof tussen leerlingen te groot te worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?