Tourstart verdeeld succes voor Brusselse cafés

© BRUZZ
08/07/2019
Updated: 08/07/2019 13.27u

De twee Tourdagen in Brussel brachten een miljoen bezoekers op de been, maar de drukte in de cafés bleef uit, zeggen verschillende uitbaters. "Een miljoen bezoekers? Waar zaten die?”

De doortocht van de Tour de France zou voor een economische return zorgen, maar daar hebben verschillende Brusselse café-uitbaters weinig van gemerkt. Dat zeggen ze aan Het Laatste Nieuws.

Volgens de uitbaters van de cafés in het centrum heeft de onafgewerkte voetgangerszone voor minder cafégangers gezorgd dan verwacht. “Welke toerist gaat nu op een terrasje zitten met uitzicht op een werf?”, klinkt het in El Metteko. “Als de stad spreekt van een miljoen bezoekers, waar zaten die dan?”

Positief imago

KFK Hope, het vroegere Kafka, had Tour-kortingen aangekondigd, maar een groot succes werd dat niet. “Een miljoen bezoekers, dat zal de stad wel overschat hebben. Misschien waren het er zo’n 500.000 maar zeker geen miljoen", klinkt het ook daar.

De cafés op de Grote Markt zullen geen winst overhouden aan de Tour, zegt uitbater van La Brouette Paul-Louis De Gendt, al was de Tour wel een goede zaak voor het imago van de stad. "Voor één keer komen we niet in het buitenlandse nieuws door de aanslagen, maar door een positief evenement", aldus De Gendt.

'Goed weekend voor cafés op parcours'

Dat de doortocht van de Ronde van Frankrijk minder succesvol was voor de Brusselse horecazaken dan gehoopt, spreekt de Brusselse Horecafederatie tegen. "Vooral de cafés in het centrum hebben het beter dan gewoonlijk gedaan", zegt Jean-Marie Dewandeleer van de Horecafederatie, "maar eigenlijk was het een goed weekend voor alle cafés rond het parcours."

De cafés die verder van dat parcours verwijderd zijn, zullen dat ook gevoeld hebben. "De cafés op plekken waar gewoonlijk wel veel volk is, zoals op het Voorplein van Sint-Gillis, bleven leeg", aldus Dewandeleer nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Tour de France, Ronde van Frankrijk, café

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni