Train World in Schaarbeek verwelkomt miljoenste bezoeker

Train World Schaarbeek Train World Schaarbeek
© PhotoNews
| Train World in Schaarbeek.
© PhotoNews
| Train World in Schaarbeek.

Het museum Train World in Brussel heeft vandaag zijn miljoenste bezoeker verwelkomd. Dat laat de NMBS in een persbericht weten. Sinds de opening in september 2015 kunnen nieuwsgierigen de geschiedenis van de spoorwegen in België ontdekken aan de hand van speciale stukken en archieven van de NMBS.

Het publiek werd enthousiaster met de jaren, met 65.424 bezoekers in 2015 naar een recordaantal bezoekers van 151.440 in 2021. Sinds 2016 ligt het aantal bezoekers altijd boven de 130.000 per jaar, met uitzondering van coronajaar 2020 (95.192).

Sinds de opening hebben ook meer dan 29.000 studenten Train World bezocht. Vorig jaar opende het museum zijn deuren voor 143.030 mensen die meer wilden weten over het Belgische spoorwegerfgoed.

"Het doel van Train World is om als hét spoorwegmuseum van België een relevant en aantrekkelijk museum te blijven voor het grote publiek, op de schaal van andere grote musea in ons land en andere spoorwegmusea wereldwijd. Deze miljoenste bezoeker bewijst dat we met succes voldoen aan deze uitdaging", benadrukt de trotse directeur van Train World, Pieter Jonckers.

In 2023 presenteert Train World twee tijdelijke tentoonstellingen getiteld "Animalia" en "Horta & Van de Velde - De trein der ontwerpers". "Animalia" opent op 17 februari en focust op de biodiversiteit en de rol van de spoorwegen bij dat thema. De tweede expo start pas op 1 december en kadert in het "Art Nouveau Jaar in Brussel". De expo is een eerbetoon aan Victor Horta en Henri van de Velde.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?