Vincent De Wolf

Transparantie: 'Brussel slechtste leerling van de klas'

BVR
© BRUZZ
16/02/2017

Te weinig en te laat. Zo reageert de oppositie op de beslissing van de Brusselse regering om haar besluiten pas 11 dagen na datum op de website te plaatsen. “Brussel is de slechtste leerling van de klas”, aldus MR-fractieleider Vincent De Wolf.

Sinds maandag zijn de besluiten van de Brusselse Regering online te raadplegen, zij het pas 11 dagen nadat ze zijn genomen. De oppositie reageert ontgoocheld.

“Dit is zeer teleurstellend”, klinkt het bij Cieltje Van Achter (N-VA). “Het lijkt op een geste, maar eigenlijk verandert er niks. Dit is pure aankondigingspolitiek.”

“Om te huilen’, zegt Zoé Genot (Ecolo). “Elf dagen! Wat hebben ze wel te verbergen?” Het argument als zou de regering die tijd nodig hebben om het verslag van de vorige ministerraad eerst goed te keuren, kan bij haar op weinig begrip rekenen. “Alle andere regeringen in dit land publiceren de besluiten de dag zelf of de dag erna“, zegt ze. “Waarom zou dat in Brussel niet lukken?”

Ook Vincent De Wolf (MR) begrijpt niet waarom het zo lang moet duren. “Zo’n ministerraad en het verslag ervan worden voorbereid door de kabinetten. Zo’n formele goedkeuring van de ministers hoeft toch niet zo lang op zicht te laten wachten?”

De Wolf vindt het ook niet kunnen dat de agenda niet op voorhand wordt doorgestuurd. “Zo kunnen we als oppositie niet reageren. De Brusselse Regering is de slechte leerling van de klas”, besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni