Van links naar rechts: Bianca Debaets, Pascal Smet, Cécile Jodogne, Guy Vanhengel, Rudi Vervoort, Céline Fremault, Didier Gosuin en Fadila Laanan van de Brusselse regering.

Brusselse regering publiceert beslissingen na 11 dagen

BVR
© BRUZZ
16/02/2017

De besluiten van de Brusselse regering staan online. Dat kon BRUZZ zelf vaststellen. De besluiten verschijnen wel pas een anderhalve week na de ministerraad online en niet de dag zelf, zoals eerder aangekondigd. De federale regering doet dat al de dag zelf.

Elke maandag worden de beslissingen op de website van brussels.be geplaatst. Niet van de donderdag ervoor, maar van twee weken ervoor.

Concreet staat nu het verslag van de zitting van 2 februari online, dit zowel in het Nederlands als in het Frans. Volgende week maandag komen daar dus de besluiten van de zitting van 9 februari bij.

Eerder gaf minister-president Vervoort (PS) te kennen dat hij de dag zelf de genomen beslissingen wilde publiceren. “Maar dat lukt niet", zegt woordvoerder Jo De Witte. “Het verslag moet eerst door de ministerraad goedgekeurd worden, voor we het online kunnen plaatsen.”

Andere regeringen slagen er nochtans wél in om snel te communiceren. Zowel de Vlaamse als de federale regering publiceren de verslagen de dag zelf.

Geen agenda
De agenda van de ministerraad, een andere vraag van media en oppositie, is op dit moment nog niet aan de orde. “Die wordt laat vastgelegd", aldus De Witte, "waardoor het praktisch moeilijk is om ze online te zetten. Maar we sluiten het niet uit.”

De publicatie kwam er na enig aandringen van BRUZZ, oppositieleden en vervolgens ook enkele Franstalige media.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni