Beslissingen Brusselse regering nog niet online

BVR
© BRUZZ
09/02/2017

Ondanks eerdere voornemens, staan de beslissingen van de Brusselse regering nog niet online. Het kabinet van minister-president Vervoort (PS) zegt dat er eerst nog een aantal technische aspecten moeten worden uitgeklaard.

Na druk van oppositie, BRUZZ en verschillende Franstalige media besliste de Brusselse regering vorige week donderdag om de besluiten die ze neemt, voortaan ook online te publiceren. Daarmee zou Brussel een inhaalbeweging maken inzake transparantie, de Vlaamse en federale regering doen dat al jaren.

Na de ministerraad van vorige week donderdag zei minister-president Vervoort (PS) de regeringsbeslissingen vanaf donderdag 9 februari openbaar te zullen maken. Iedereen zou die beslissingen de dag zelf op de website van de Brusselse regering kunnen bekijken (BRUZZ, 2 februari). In de plenaire vergadering van het parlement de dag nadien, werd deze streefdatum dan weer niet vermeld, en zei Vervoort het online platform voor te bereiden.

Vandaag, donderdag 9 februari, staan de beslissingen van de Brusselse regering niet online. Het kabinet Vervoort laat weten dat er eerst nog een aantal technische aspecten moeten worden uitgeklaard. Een precieze timing kan het kabinet niet geven. "Zo snel mogelijk", klinkt het.

Of ook de agenda van de ministerraad binnenkort online komt, is onduidelijk. Eerder liet Vervoort verstaan dat dit moeilijk was omdat de agenda vaak pas op het laatste moment wordt opgesteld.

Hoe transparant is het beleid?

De Brusselse overheden lappen de nochtans wettelijk verplichte openbaarheid van bestuur geregeld aan hun laars. De oppositie, het gerecht, noch de media lijken in staat om daar veel tegen in te brengen. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek , Hoe transparant is het beleid?

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni