Trein gevandaliseerd na 'Mars tegen Marrakesh'

© PhotoNews
| NMBS-trein in het station Brussel-Zuid.

Een trein die rond 16 uur uit Brussel vertrok richting Antwerpen, is zodanig toegetakeld dat hij bij aankomst in Antwerpen onmiddellijk naar de stelplaats moest ter herstelling. De NMBS onderzoekt de zaak.

De afloop van de 'Mars tegen Marrakesh' was niet alleen gewelddadig op en rond het Schumanplein in de Europese wijk, ook een treinstel deelde in de klappen na de betoging. Na incidenten met manifestanten in Brussel-Centraal moesten sporen worden afgesloten en werd een trein gevandaliseerd.

"Het interieur van een trein is zodanig toegetakeld dat de volledige trein bij aankomst in Antwerpen is afgeschaft," zegt Bart Crols, woordvoerder van spoormaatschappij NMBS. "Dat wil zeggen dat de terugrit moest worden geannuleerd en de trein moest hersteld worden."

De NMBS-woordvoerder heeft nog geen weet van een klacht, maar laat weten dat het treinstel uitgerust was met camera's en dat de NMBS de zaak onderzoekt. "Uiteraard zullen we actie ondernemen als we daders kunnen identificeren," zegt Crols. "Maar daar is het nu te vroeg voor. Maar het is evident dat de schade moet hersteld en verhaald worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?