Treinbegeleider aangevallen omdat hij jongeren wees op mondmaskerplicht

© Facebook
| De treinbegeleider krijgt verchillende schoppen te verduren van de jongeren

In het Noordstation werd gisteren in de vooravond een treinbegeleider aangevallen door enkele jongeren. De man dient klacht in bij de politie, met steun van de NMBS. De aanvallers waren jongeren die geen mondmasker wilden dragen.

Gisteren in de vooravond maakte een treinbegeleider een groepje jongeren erop attent dat ze hun mondmasker moeten dragen in de trein, én in de stations van de NMBS. Enkele jongeren reageerden met geweld op de berisping.

In een video op Facebook, die werd gemaakt door een toeschouwer, zien we hoe de treinbegeleider verschillende trappen krijgt te verduren, van vooral één van de jongeren. Enkele omstaanders proberen tussen te komen. De man heeft geen ernstige verwondingen opgelopen.

"Er wordt klacht ingediend, want dat is de enige optie die past bij zo'n agressief gedrag tegen onze collega's", bevestigt woordvoerder van de NMBS Bart Crols.

Enkele dagen geleden werd nog bekendgemaakt dat elke dag gemiddeld twee treinbegeleiders te maken krijgen met geweld. Vorig jaar ging het om 170 gevallen van slagen en verwondingen en 239 feiten van licht geweld.

Deze video van de aanval werd gemaakt door een andere reiziger in het station

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?