Trekkers-team politie Brussel onderschept vier gauwdieven in Nieuwstraat

© PhotoNews
| De Nieuwstraat.

Het Trekkers-team van de Brusselse lokale politie, dat gespecialiseerd is in het opsporen en voorkomen van gauwdiefstallen, heeft afgelopen dinsdag op korte tijd vier gauwdieven opgepakt in de Nieuwstraat. Dat meldt de Brusselse politie. In het afgelopen jaar 2021 konden de Trekkers ook al 304 verdachten oppakken. Opmerkelijk was dat het aantal gauwdiefstallen toenam, ondanks de coronapandemie, en dat de daders soms geen geweld schuwden.

Een eerste arrestatie gebeurde dinsdag toen één van de inspecteurs van de Trekkers in de Nieuwstraat een verdachte herkende van een gauwdiefstal eind januari. Toen werd een dame in de Kunstlaan het slachtoffer van een diefstal van haar smartphone. Analyse van camerabeelden liet toe om een zorgvuldige beschrijving te maken van twee verdachten. Eén van hen was de verdachte die in de Nieuwstraat werd opgemerkt. Hij bleek illegaal in het land te verblijven en kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten. Na verhoor werd hij opnieuw vrijgelaten.

Niet veel later werden in diezelfde Nieuwstraat door andere leden van de Trekkers drie verdachten opgepakt van een gauwdiefstal. Het was het slachtoffer dat in het commissariaat aangifte kwam doen van de diefstal van zijn gsm. Die zou zich volgens het gps-signaal nog steeds in de Nieuwstraat bevinden. De inspecteurs trokken eropuit en merkten niet veel later drie verdachten op die duidelijk op zoek waren naar nieuwe slachtoffers. Ze besloten de verdachten te volgen en waren even nadien getuige van een nieuwe gauwdiefstal. De inspecteurs grepen daarop in en pakten de drie op. De twee slachtoffers konden elk hun gsm recupereren. De drie verdachten werden na verhoor opnieuw vrijgelaten.

De Trekkersbrigade, opgericht in 1948, stelde in 2021 in totaal 475 pv's op en ging over tot 304 arrestaties. Daarvan werden er 64 verdachten ter beschikking gesteld van het parket. 14 personen werden uiteindelijk onder aanhoudingsbevel geplaatst. Door de arrestaties kon er in totaal 14.725 euro worden terugbezorgd aan de verschillende slachtoffers, naast heel wat gsm's, 4 fietsen, kledij ter waarde van 8.436 euro en zelfs een luxe-uurwerk ter waarde van 25.000 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?