Twaalf onthaaltehuizen zorgen voor aanvulling op Winterplan

De Federatie van onthaaltehuizen en hulporganisaties voor daklozen (AMA) heeft de achtste editie van haar project Winter 86.400 gelanceerd. Twaalf onthaaltehuizen zorgen tijdens de dag van 7 tot 19 uur voor een aanvulling op de nachtelijke opvang van het Brusselse Winterplan.

Het project Winter 86.400, dat symbool staat voor de 86.400 seconden die een dag omvat, steunt op twee assen: de versterking van het aanbod voor de primaire behoeftes van deze volwassenen en families in moeilijkheden en de versterking van de psychosociale begeleiding voor de daklozen. Het loopt tot en met 31 maart, de einddatum van het Winterplan.

Tijdens de dag bieden de twaalf deelnemende organisaties naast een verwarmde en veilige ruimte ook een ontbijt, middagmaal, soepmaaltijden en koffie aan, maar even goed douchemogelijkheden en ruimtes voor het wassen van kleding of rustruimtes. De psychosociale hulpverlening die de organisaties aanbieden moet een duurzame oplossing bieden voor het verder verhelpen van dak- en thuisloosheid.

De twaalf deelnemende organisaties zijn: Restojet, Diogènes, Jamais Sans Toit, Bij Ons-Chez Nous, L'Ilot, Source-La Rencontre, La Fontaine, HOBO-CAW Brussel, Pierre d'Angle, DoucheFLUX, La Consigne-Article 23 et Rolling Douche.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?