Twaalf personen aangehouden aan Maximiliaanpark

© PhotoNews

De Brusselse lokale politie heeft woensdagochtend twaalf personen administratief aangehouden in de omgeving van het Maximiliaanpark. Volgens de politie ging het om arrestaties om de gemeentediensten toe te laten het park schoon te maken en om een einde te stellen aan een aantal vormen van overlast.

Dat meldt La Libre Belgique en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie.

"De operatie van deze voormiddag vond plaats in de omgeving van de woongelegenheden vlakbij het Maximiliaanpark, onder meer op vraag van de buurtbewoners", zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

"Die hadden geklaagd over overlast omdat een aantal mensen zich kwam wassen of hun behoefte kwamen doen in de inkomhal van de gebouwen. Als we in het park zelf tussenkomen, is dat meer om de gemeentediensten toe te laten het park schoon te maken."

Volgens La Libre Belgique maken verschillende hulporganisaties zich zorgen over de verminderde voedselbedeling in en rond het Maximiliaanpark. Eerder berichte de krant dat zich daar nu zo'n 550 à 600 transmigranten ophouden, in tegenstelling tot de ongeveer 150 personen net voor de verkiezingen.

Het Burgerplatform voor steun aan vluchtelingen spreekt dan weer nog steeds van 150 personen, die in de omgeving van het park zouden rondzwerven. Maar in het opvangcentrum Porte d'Ulysse zouden wel een 350-tal mensen verblijven, 90 anderen zouden door Samusocial worden opgevangen, 200 bij particulieren thuis en nog eens 67 in gemeenschappelijke slaapplaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?