Twee agenten verwond bij aanhouding minderjarige in Schaarbeek

20200603_Bodycams_politie_Brussel_Photonews
© Photonews
© Photonews
Updated: 15-08-2020 - 16:26

Twee politieagenten zijn vrijdagavond omstreeks kwart voor elf gewond geraakt na een incident op het Liedtsplein in Schaarbeek. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Noord zaterdag aan RTL Info. De jeugdrechter heeft beslist de jongen in een open instelling te plaatsen, meldt het parket.

"Een minderjarige werd naar aanleiding van de feiten aangehouden en is ter beschikking gesteld van het Brussels parket," aldus de woordvoerder van politiezone Brussel-Noord. "We gaan nu onze patrouilles versterken," voegde ze eraan toe.

Vrijdagavond rond 22.45u werd een politiepatrouille tijdens het vaststellen van een verkeersinbreuk uitgedaagd door een jongeman. Hierop wilden ze de identiteit van die persoon controleren, die zich hiertegen verzette, zich agressief opstelde en omstaanders opriep om hem te helpen. Uiteindelijk is het de politie gelukt om de persoon te arresteren, hierbij werden twee agenten gewond.

Verdachte betrokken bij rellen Blankenberge

Het parket bevestigt dat de minderjarige in kwestie ook betrokken was bij de rellen die vorige week zaterdag plaatsvonden op het strand van Blankenberge.

De minderjarige moest zaterdag voor de jeugdrechter verschijnen wegens feiten van smaad, weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agent van de politie. De jeugdrechter heeft beslist om de minderjarige in een open instelling te plaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?