Twee broers opgepakt op verdenking van drugshandel in Elsene

© PhotoNews

In Elsene heeft de lokale politie twee broers opgepakt die verdacht worden van drugshandel. Eén van beide broers werd op heterdaad betrapt terwijl hij marihuana verkocht. Bij een huiszoeking in de ouderlijke woning werd meer dan 300 gram marihuana aangetroffen in de kamer van de tweede broer. Beiden stonden al bekend voor drugsmisdrijven en zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Een ploeg van de Brusselse lokale politie was zondagavond op patrouille in de Matongewijk toen ze zagen hoe een man drugs verkocht. Toen de agenten tussenkwamen, zette de dealer het op een lopen, maar even verderop kon hij toch ingerekend worden. Het bleek te gaan om de 26-jarige D.T.T. die al gekend stond voor 46 feiten, waarvan 5 feiten van drugshandel. Tijdens zijn vlucht had de twintiger een tas weggegooid waarin 19 pakjes marihuana bleken te zitten.

De politie voerde daarop een huiszoeking uit in de woning waar D.T.T. woont met zijn ouders en twee broers. Daarbij werd gebruik gemaakt van een drughond en die leidde de agenten naar de kamer van D.T.T.'s oudere broer K.T., die ook al gekend stond voor 37 feiten, waarvan 5 feiten van drugshandel. In die kamer bleek ongeveer 340 gram marihuana te liggen, naast een hoop verpakkingsmateriaal en een precisieweegschaal.

K.T. bleek bovendien voorwaardelijk te zijn vrijgelaten na een eerdere veroordeling voor drugsfeiten en één van de voorwaarden voor zijn vrijlating was dat hij geen nieuwe misdrijven mocht plegen en niet in contact mocht komen met het drugsmilieu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?