Twee broers van 10 en 12 jaar verdwenen uit opvangcentrum

© Child Focus
| Abdel Malik (links) en Soufiane (rechts) zijn respectievelijk 12 en 10 jaar oud.

Twee broers van 10 en 12 jaar oud verdwenen zondag uit het opvangcentrum voor asielzoekers in Neder-Over-Heembeek. Child Focus maakt gewag van een onrustwekkende verdwijning en verspreidde een opsporingsbericht.

Child Focus is op zoek naar Abdel Malik Alami en Soufiane Alami, twee broers van respectievelijk 12 en 10 jaar oud. De twee kwamen vanuit Duitsland als niet-begeleide minderjarigen over naar ons land. Ze werden ondergebracht in het opvangcentrum van Fedasil in Neder-over-Heembeek.

Daar verdwenen ze zondag en sindsdien ontbreekt elk spoor van hen. Child Focus noemt hun verdwijning onrustwekkend, omdat de jongens gezien hun leeftijd in het verkeerde milieu terecht zouden kunnen komen. In de hoop dat de broers nog in België zijn, verspreidde de organisatie een opsporingsbericht om zo snel mogelijk informatie te krijgen.

Abdel Malik - de oudste van de twee - is normaal gebouwd en ongeveer 1,70 meter groot. Hij is herkenbaar aan zijn zwarte haar en donkere ogen. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een zwarte jas, zwarte muts met rood label en een trui met gevoerde kap

Zijn twee jaar jongere broer is ongeveer 1.60 meter groot en heeft bruine ogen en bruin haar. Hij droeg een grijs mouwloos jasje, zwarte en rode trui en een zwarte muts met rood label.

Wie (een van) de twee heeft opgemerkt of een andere tip heeft in verband met de verdwijning, wordt gevraagd om het nummer 116 000 te bellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?