20230421_21 april 2023 aan de Delhaizewinkel in eigen beheer in de de Henninstraat in Elsene wordt klanten gevraagd niet te komen winkelen_(c)_Peter Dhondt-BRUZZ

| De Delhaizewinkel in de Henninstraat in Elsene, vorige week. Klanten wordt gevraagd niet te komen winkelen. Een gerechtsdeurwaarder dwong het personeel tot heropenen na de stakingsacties tegen de beslissing tot verkoop van de vestigingen in eigen beheer.

Twee Brusselse Delhaizes houden deuren dicht

© Belga
24/04/2023
Updated: 24/04/2023 13.39u

Zes winkels die Delhaize in eigen beheer heeft, waaronder twee in Brussel, zijn maandag gesloten door een stakingsactie van het personeel. Dat heeft een woordvoerder van de supermarktketen meegedeeld.

De sluitingen zijn gelijkmatig verdeeld over de verschillende gewesten: zowel in Vlaanderen als in Brussel en Wallonië zijn er twee winkels die de deuren dicht houden. In Brussel gaat het om Delhaize Prins van Luik in Molenbeek en Delhaize Dikke Beuk in Jette.

Bij Delhaize vindt een sociaal conflict plaats sinds de directie op 7 maart aankondigde ze alle 128 supermarkten in eigen beheer wil verzelfstandigen. Ondanks drie bijzondere ondernemingsraden en twee verzoeningspogingen onder leiding van een sociaal bemiddelaar, zit het overleg tussen de vakbonden en de directie nog altijd muurvast.

Maandag vindt bij Delhaize een reguliere ondernemingsraad plaats, die al lang was gepland. De werknemersvertegenwoordigers verwachten niet veel van deze bijeenkomst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni