Twee derde van aantal vliegtuigen van voor de coronacrisis

© Belga
| Op Brussels Airlines is het opnieuw een drukte van jewelste (archiefbeeld)
Updated: 04-08-2021 - 11:23

U heeft het misschien gemerkt: de afgelopen dagen vlogen iets van 430 vliegtuigen op Zaventem. Daarmee zit de vliegsector in dit toeristische hoogseizoen op 2/3 van een pre-coronaniveau, laat federaal bemiddelaar Philippe Touwaide weten. De vluchtbewegingen waren bovendien geconcentreerd tussen 6 en 8 uur 's ochtends.

De afgelopen dagen viel het menig Brusselaar op dat er meer vliegtuigen te zien en vooral te horen zijn. "Door de coronacrisis waren er lange tijd veel minder vliegtuigen", zegt Philippe Touwaide, directeur van de ombudsdienst van de federale regering voor de luchthaven van Zaventem, aan BRUZZ.

In deze zomerperiode stijgt dat aantal vluchten weer. "Maar we zitten nog maar aan twee derde van het gemiddelde aantal voor het coronatijdperk, 650." Zondag waren dat er 444, en maandag 432.

Twee derde van het aantal vliegtuigen voor corona dus, die sterk geconcentreerd zijn in de ochtend- en avonduren. "Ze vliegen vooral tussen 6 en 9 's ochtends en tussen 20 en 23 uur 's avonds. Reizigers naar toeristische bestemmingen willen liefst zo vroeg mogelijk 's ochtends ter plekke zijn en verkiezen daarom een vroege ochtendvlucht."

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat er maandag 657 vliegtuigen op Zaventem vlogen, waarvan vierhonderd in de ochtenduren. Dat bleek echter een vergissing van de ombudsdienst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?