Twee gesluierde vrouwen aangevallen door bestuurder in Ukkel

© BRUZZ
| Het gemeentehuis van Ukkel

In Ukkel zijn twee moslima's met een hoofddoek aangevallen door een bestuurder. De vrouwen dienden klacht in. De man werd opgepakt, ondervraagd en daarna weer vrijgelaten.

Het had een rustige zaterdag moeten worden voor Nabila en haar zus Kautar, toen ze hun kinderen gingen ophalen aan de Saint Vincent de Paul-school in Ukkel. Tot een bestuurder van een wagen de twee zussen geen voorrang wilde geven aan een oversteekplaats. In de plaats daarvan begon hij hen uit te schelden en probeerde hen zelfs omver te rijden.

"Hij zei dat hij een racist was en gesluierde vrouwen haatte," zegt Nabila in de krant La Capitale. De man reed daarna weg, maar de zussen konden zijn nummerplaat noteren. Ze dienden klacht in en de politie kon de man oppakken. Hij moest zich verantwoorden voor een onderzoeksrechter en is intussen vrijgelaten.

"In de tien jaar dat we hier zijn, hebben we nog nooit problemen gekend," zegt Nabila. "Ik ben nog steeds in chock. Er is veel angst en mensen in de moslimgemeenschap begrijpen niet wat er op dit moment gebeurt," zegt ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?