Twee lichtgewonden bij appartementsbrand in Etterbeek

© Brandweer Brussel

In Etterbeek zijn donderdagnamiddag twee personen lichtgewond geraakt bij een brand in een flatgebouw aan de Generaal Henrylaan. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur brak omstreeks 15.00 uur uit op de vierde verdieping van het gebouw. De bewoner van de getroffen flat had een hoop spullen in zijn appartement opgeslagen en het is in die spullen dat de brand ontstaan is, al is de exacte oorzaak voorlopig nog onduidelijk.

Bij aankomst van de brandweer hadden de meeste bewoners het gebouw al verlaten via de nooduitgangen. De bewoner van de getroffen flat bleek verbrand aan de hand en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Zijn buurman had rook ingeademd en werd door de brandweerlui op een stoel geëvacueerd via de trappen.

Eenmaal de brand geblust was, heeft de brandweer het volledige gebouw nog geventileerd. De brandschade bleef uiteindelijk beperkt tot het appartement waar het vuur ontstond. Dat is minstens tijdelijk onbewoonbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?