| Het ongeluk vond plaats op vrijdagavond op de Loksumstraat (archiefbeeld).

'Ongewoon ongeval': Twee wagens vliegen in brand na botsing met elkaar

JP
© BRUZZ
13/01/2024

Na een botsing op de Loksumstraat dicht bij het Centraal Station, zijn twee auto’s vrijdagavond in brand gevlogen. De voertuigen zijn total loss, en de vier inzittenden raakten lichtgewond. De politie spreekt van een ‘zeer ongewoon' ongeval.

Vrijdagavond, iets voor 21 uur, reden een BMW en een Citroën op elkaar in op de Loksumstraat, die Arenberg met het Centraal Station verbindt. In beide auto’s zaten een bestuurder en een passagier. Die wisten de voertuigen zonder grote kleerscheuren te verlaten. Ze werden daarna met lichte verwondingen in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, weet de brandweer van Brussel.

Dat de passagiers er goed van afkomen, mag een klein wonder heten, want na het ongeluk vlogen beide wagens in brand. Kwam dat door lekkende brandstoffen of door een kortsluiting? Dat is voorlopig niet duidelijk, meldt politiewoordvoerster Ilse Van de Kere van de zone Brussel Hoofdstad Elsene. Ze noemt het alvast “een zeer ongewoon ongeval.”

Het proces-verbaal is doorgestuurd naar het parket voor verder onderzoek. Duidelijk is al wel dat beide voertuigen "total loss" waren.

De brandweer was nog tot 22 uur bezig het wegdek schoon te maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni