Tweede fase Villo: 7 stations in Watermaal-Bosvoorde

© Christophe Degreef
De tweede fase van Villo, goed voor 2.500 extra fietsen, krijgt nu ook Watermaal-Bosvoorde gestalte. De gemeente krijgt slechts zeven Villo-fietsstations omdat er niet genoeg ruimte is voor reclame op het grondgebied. Tegen mei 2012 moeten de stations er zijn.

"Het schepencollege heeft een akkoord om zeven Villo-stations te plaatsen in onze gemeente," zegt Tristan Roberti, schepen van Mobiliteit van Watermaal-Bosvoorde aan brusselnieuws.be. "De gemeenteraad moet het contract tussen de gemeente en uitbater JC Decaux nog goedkeuren, maar dat komt zeker in orde."

Dat er maar zeven Villo-stations komen, heeft met reclame te maken, zegt Roberti. "Villo draait op reclame. JC Decaux mag dus enkel stations installeren op plaatsen waar reclame toegelaten is, en dat zijn er niet veel in onze gemeente. In de tuinwijken is er bijvoorbeeld een volledig verbod op reclame. Ook in de Vorstlaan is dat zo. Verder zijn er ook een aantal residentiƫle wijken waar amper autoverkeer is en waar het dus niet interessant is om te adverteren."

Na Anderlecht is Watermaal-Bosvoorde de tweede gemeente waarin de tweede fase van Villo in voege treedt. De tweede fase voorziet in een uitbreiding van het huidige centrale Villo-net naar de gemeenten buiten het centrum van het gewest. De uitbreiding moet het huidige aantal Villo's verdubbelen tot een totaal van 5.000 fietsen.

Her en der werd het afgelopen jaar al eens getwijfeld aan de wil van uitbater JC Decaux om door te zetten met de uitbreiding in gemeenten waar de publiciteitswaarde van reclameborden doorgaans een stuk lager ligt dan in het centrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?