Tweede verdachte in de metro

© Evan Lamos

Volgens de RTBF was er een tweede man betrokken bij de aanslag in de metro. Verschillende media kregen ondertussen bevestiging van het bericht. Woensdag raakte al bekend dat Khalid El Bakraoui zichzelf er opblies. De zelfmoordterrorist zou in het gezelschap geweest zijn van een man met een rugzak. 

Op de veiligheidscamera’s is de man te zien met een grote rugzak. Zijn identiteit is nog niet gekend. Of hij ook omkwam bij de aanslag of gevlucht is, blijft voorlopig onduidelijk.

Eén van de verdachten van de aanslagen in de luchthaven, wordt ook nog opgespoord. De vraag is nu of diezelfde man ook aanwezig was in de metro of het om een andere verdachte gaat.

In het testament van Ibrahim El Bakraoui dat werd teruggevonden in een vuilbak, is ook Mohamed Bakkali genoemd, meldt de Franstalige omroep nog. Hij was de huurder van het safehouse in de Henri Bergéstraat in Schaarbeek waar sporen van explosieven zijn gevonden net na de aanslagen in Parijs.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?