Tweelingbroers uit Ganshoren door elkaar gehaald na overlijden

Peggy De Cock verloor onlangs haar vader Jean De Cock (foto.) Door een vergissing werd ook tweelingbroer Joseph dood verklaard
© PhotoNews
| Peggy De Cock verloor onlangs haar vader Jean De Cock (foto.) Door een vergissing werd ook tweelingbroer Joseph dood verklaard.

Een identieke tweeling uit Ganshoren is het slachtoffer geworden van een tragische persoonsverwarring. “We willen weten hoe dit kon gebeuren en we verwachten excuses”, vertelt de dochter van de overleden broer, Peggy De Cock, aan Het Laatste Nieuws.

Peggy De Cock (foto) verloor onlangs haar vader Jean De Cock. Door een vergissing werd ook tweelingbroer Joseph dood verklaard
© PhotoNews
| Peggy De Cock verloor onlangs haar vader Jean De Cock. Door een vergissing werd ook tweelingbroer Joseph dood verklaard.

Jean De Cock (72) uit Ganshoren overleed op 26 augustus in het UZ van Jette na een slepende ziekte. In het dorp stond hij bekend als ‘Jean Coiffeur’, want hij baatte er tot midden jaren 80 een kapperszaak uit aan de Sint-Ceciliakerk in Ganshoren. Onder meer ex-Anderlechttrainer Johan Boskamp was er jarenlang trouwe klant, meldt Het Laatste Nieuws.

De dochter van Jean trok aan de alarmbel toen ze hoorde dat een nicht van haar, die bij KBC werkt, de opdracht had gekregen om de rekeningen van Joseph, de broer van haar vader, af te sluiten. “Zogezegd omdat hij overleden was, maar de broer van mijn papa leefde wel nog.”

Persoonsverwarring

Het lijkt er sterk op dat er na het overlijden van Jean sprake is geweest van een persoonsverwarring. “Dankzij mijn nicht hebben we het afsluiten van de rekeningen kunnen tegenhouden”, stelt Peggy. “Maar er kwamen bij mijn oom daarna nog brieven van instanties binnen die gericht waren aan zijn nabestaanden." De huisarts van broer Joseph kreeg ook een brief dat hij geen hulp meer mocht verlenen aan overleden personen, via de mutualiteit.

Hoe het misverstand precies ontstond, is voorlopig nog een raadsel. De familie heeft geprobeerd om te weten te komen wie ervoor gezorgd heeft dat die aangifte voor mijn oom is doorgestuurd, maar kwam dat niet te weten. Iedereen wijst met de beschuldigende vinger naar elkaar, waardoor er geen schot in de zaak komt.

Het UZ liet aan Het Laatste Nieuws weten dat het geen weet heeft van een mogelijke persoonsverwarring en beklemtoont dat de gegevens steeds nagekeken worden door een controlerende arts. Ook bij de begrafenisondernemer zegt men dat de fout daar niet kan liggen, “mits de identiteitskaart broodnodig is, juist om dergelijke incidenten te voorkomen”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?