Dakloos in Brussel daklozen straatbewoners arm bedelaar thuisloos
© PhotoNews | Dakloos in Brussel (archiefbeeld).

Twintigtal daklozen opgevangen in coronacentra

© Belga
01/04/2020

In de opvangcentra voor besmette daklozen van Samusocial en het Rode Kruis verblijven momenteel een twintigtal personen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Omdat het aanbod groot genoeg is, zal het centrum in de Trierstraat binnenkort wel sluiten.

Samusocial ziet dat de 19 plaatsen in haar opvangcentrum bijna volledig volzet zijn, want er verblijven momenteel 15 mensen die vermoedelijk besmet zijn met het coronavirus. Zij worden er geïsoleerd. Een vrouw die positief testte op COVID-19 werd dinsdag nog naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij het Rode Kruis verblijven er momenteel slechts een drietal mogelijk besmette daklozen. Sinds het begin van de opening van de COVID-19-eenheid in de Trierstraat verbleven er nooit meer dan een vijftal personen die mogelijk besmet waren.

Nieuw opvangcentrum

Daarom zal het centrum haar deuren sluiten zodra Artsen Zonder Grenzen in de loop van deze week haar grote triage- en opvangcentrum in Thurn & Taxis opent. Daar zal plaats zijn voor 50 tot 150 kwetsbare mensen die zorg nodig hebben.

Het burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen maakt melding van twee personen die in isolatie worden gehouden op het totaal van hun vijf opvangcentra. In Porte d'Ulysse, het grootste opvangcentra voor migranten, vertoonden vier personen symptomen, maar die waren niet erg genoeg om de personen te isoleren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Schaarbeek, Samenleving, daklozenopvang Samusocial, daklozenopvang Rode Kruis, daklozen coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie