Opvangcentrum voor besmette daklozen breidt uit

© google
© google

Het opvangcentrum voor daklozen met het coronavirus breidt vanaf 1 april uit van 15 naar 150 bedden. Intussen verblijven er zeven personen in het centrum, van wie vijf mogelijk besmet zijn en twee positief testten op Covid-19.

De uitbreiding van het centrum komt er op de dag dat het Winterplan op zijn einde loopt. Dat plan organiseert noodopvang voor daklozen tijdens de koudste maanden van het jaar. Mogelijk wordt het nog verlengd.

In de tussentijd wil het Brussels Gewest voorbereid zijn op de voorspelde piek in het aantal besmettingen die er nog zit aan te komen. "Vorige week was het cijfer stabiel, maar we merken dat er sinds maandag veel meer meldingen binnenlopen", zegt François Bertrand van daklozencoördinator Bruss'Help.

Vroegtijdige screenings

De referentieartsen gaan intussen langs in de verschillende opvangcentra waar melding gemaakt wordt van vermoedelijke besmettingen. Zij beslissen dan of de dakloze persoon in quarantaine en isolatie gaat. Als dat zo is, wordt hij of zij ook getest.

In samenwerking met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie is Bruss'Help van plan om de komende dagen al te beginnen met vroegtijdige screenings binnen de daklozensector.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?