| Sultan Zadran

Uber bereid om ‘riant bedrag’ aan familie overleden fietskoerier te betalen

SD
© BRUZZ
09/02/2023

Uber is bereid om een fikse compensatie te betalen aan de familie van Sultan Zadran, de Uber Eats-bezorger die vorige week om het leven kwam nadat hij met zijn fiets onder een FlixBus terechtkwam. Dat blijkt na gesprekken met vakbond BTB-ABVV.

De vakbond had dinsdag voor het eerst sociaal overleg met Uber, nadat het in oktober een samenwerkingsakkoord uit de wacht had gesleept na maandenlange sociale onrust. Het dodelijke ongeval werd er meteen aangekaart, vertelt Tom Peeters, adjunct federaal secretaris van BTB-ABVV. De vakbond legde een voorstel op tafel om de familie en nabestaanden te ondersteunen.

“We hadden Uber op voorhand op de hoogte gebracht dat we dit ter sprake gingen brengen," aldus Peeters. "Na het overleg moesten ze intern eerst nog afstemmen, maar ze zijn intussen akkoord gegaan."

“Uber heeft aan ons gevraagd om de familie te contacteren, wat we ook hebben gedaan," klinkt het verder. "Dan is het aan hen om hiermee akkoord te gaan of niet." Naast zijn gezin in Pakistan, heeft Zadran ook familie in Brussel.

Met goedkeuring van de familie is de vakbond van plan om ook een dergelijk overleg met Flixbus proberen aan te knopen.

Zeer genereus voorstel

Het exacte bedrag kan de vakbond niet meedelen, maar volgens Peeters gaat het wel om “een zeer genereus voorstel”, waarin ook de begrafeniskosten, een eventuele repatriëring en een financiële compensatie in vervat zit.

De 38-jarige Sultan Zadran kwam vorige week om tijdens een dodehoekongeval met een Flixbus aan het Noordstation. Zadran is afkomstig uit Afghanistan, verbleef al zo’n tien jaar in België en resideerde in Sint-Gillis. Zijn gezin vluchtte na de overname van de Taliban in Afghanistan naar Pakistan, waar ze momenteel verblijven. Hij laat vijf kinderen en zijn vrouw na, die momenteel zwanger is van een zesde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni