| Sultan Zadran

Overreden fietskoerier laat zwangere vrouw en vijf kinderen na

AD
© BRUZZ
04/02/2023
Updated: 05/02/2023 14.06u

Sultan Zadran, de Uber Eats-bezorger die donderdag om het leven kwam nadat hij onder een FlixBus terechtkwam, laat vijf kinderen en een vrouw na. Zij is momenteel zwanger van hun zesde kind. Het gezin stond op het punt om in het kader van gezinshereniging naar België te komen.

Het slachtoffer, Sultan Zadran, is een 38-jarige man die momenteel in Sint-Gillis verbleef. Hij laat vijf kinderen en zijn vrouw na, die momenteel zwanger is van een zesde. Zadran is afkomstig uit Afghanistan en verbleef al zo’n tien jaar in België.

Zijn gezin vluchtte na de overname van de Taliban in Afghanistan naar Pakistan, waar ze momenteel verblijven. De vader stond op het punt om zijn kroost naar België te brengen in het kader van gezinshereniging, vertelt verre neef Haroon Khan in La Capitale. Volgens Khan wordt er momenteel ook nagegaan of er klacht kan worden neergelegd tegen FlixBus.

Brussels Warriors Cricket Club

Sultan Zadran was naast vader en fietskoerier ook een grote sportieveling. Samen met zijn neef Haroon Khan richtte hij de Brussels Warriors Cricket Club op.

"Hij was een van onze beste spelers. Sultan bracht onze club van de derde naar de tweede divisie," aldus Khan in La Capitale.

De Brussels Warriors Cricket Club heeft intussen een inzamelingsactie op poten gezet om de familie van Sultan financieel te ondersteunen.

Dode hoek

Donderdagmiddag omstreeks 16.24 werd de Brusselse brandweer opgeroepen om een Uber Eats-bezorger te bevrijden die vastzat onder een FlixBus. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Albert II-laan en de Simon Bolivarlaan, tegenover het Noordstation in Schaarbeek. Toen de brandweer daar aankwam, was het slachtoffer nog bij bewustzijn.

Om de man uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden, moest de brandweer zijn fiets doormidden zagen en de achterkant van de bus optillen. Het slachtoffer werd “in onrustwekkende toestand” naar het Sint-Jan ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Vrijdag zei de politie al aan BRUZZ dat het waarschijnlijk om een dodehoekongeval ging. Die piste bevestigt het parket nu in La Capitale.

Omstandigheden ongeval

Volgens het parket reed de FlixBus de fietskoerier omver op de Koning Albert II-laan, toen hij rechtsaf sloeg om zich naar de FlixBus-halte aan het Noordstation te begeven. De fietskoerier reed op dat ogenblik op het fietspad aan de rechterkant - in de dode hoek - van de bus.

De buschauffeur bleek achteraf niet onder invloed van alcohol of drugs, aldus parketwoordvoerster Willemien Baert in La Capitale.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni