Fietskoerier overleden na aanrijding met bus in Schaarbeek

3225701f-ongeval.jpg
© brandweer Brussel / BRUZZ
| Het ongeval gebeurde op de kruising van de Koning Albert II-laan en het Solvayplein.
© brandweer Brussel / BRUZZ
| Het ongeval gebeurde op de kruising van de Koning Albert II-laan en het Solvayplein.
Updated: 04-02-2023 - 10:49

De fietskoerier die donderdagnamiddag zwaargewond was geraakt bij een verkeersongeval in Schaarbeek, is aan zijn verwondingen overleden. Het onderzoek loopt nog, maar volgens de eerste vaststellingen zou het gaan om een dodehoekongeval.

Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt aan onze redactie bevestigd door de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node).

Het gaat om een man die op het kruispunt van de Koning Albert II-laan en het Solvayplein onder een bus terecht kwam. Hij moest door de brandweer bevrijd worden. Daarvoor werd het achterste deel van de bus opgetild.

De fietser werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de loop van de nacht overleed. "Het onderzoek loopt nog, maar volgens de eerste vaststellingen ging het waarschijnlijk om een dodehoekongeval," bevestigt de politie aan persagentschap Belga en aan BRUZZ.

Het parket heeft een onderzoek geopend om de exacte omstandigheden van het ongeval uit te klaren. "We hebben verschillende onderzoeksdaden bevolen zoals de analyse van camerabeelden en het verhoren van getuigen. Er werd eveneens een verkeersdeskundige aangesteld en de betrokken voertuigen werden in beslag genomen voor verder onderzoek", zegt parketwoordvoerder Willemien Baert.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?