Uber Eats-koerier aangereden in Schaarbeek

© PhotoNews
| Volgens de woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) verkeerde de koerier (archieffoto) na het ongeval nooit in levensgevaar.

In Schaarbeek is vrijdagavond een koerier van maaltijdbezorger Uber Eats aangereden door een wagen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde nooit in levensgevaar. Er loopt momenteel een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval. Het is wel al duidelijk dat de automobilist op het moment van de aanrijding niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Verkeersongevallen zijn in Schaarbeek schering en inslag. Vooral de Haachtsesteenweg maakt met de regelmaat van de klok slachtoffers en staat gekend als een open racecircuit. Afgelopen vrijdagavond mocht een Uber Eats-koerier dat nog eens ondervinden, dit keer op de Leuvensesteenweg.

Automobilist blaast negatief

Daar werd de bezorger omstreeks 20 uur op zijn motor aangereden door een wagen. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging, maar verkeerde nooit in levensgevaar. Dat meldt de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) en staat te lezen op de website van La Capitale.

Er is meteen een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het ongeval. De resultaten daarvan zijn nog niet gekend. De uitslag van de blaastest van de autobestuurder maakte wel al duidelijk dat die op het moment van de aanrijding niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?