Politieachtervolging in Schaarbeek eindigt in ongeval

© BRUZZ
| De politie zou een bepaalde hoeveelheid cannabis en cash geld hebben teruggevonden in de wagen van de verdachte.

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is een politieachtervolging vrijdagnacht geëindigd in een ongeval. Een bestuurder negeerde een politiecontrole en reed even later bij het vluchten van de politie een andere wagen aan.

De politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een controle op alcohol en drugs op het Collignonplein in Schaarbeek.

Een bestuurder negeerde het bevel tot stoppen bij de controle, waarop een achtervolging werd ingezet door de politie. De verdachte botste bij het vluchten met een andere wagen op de Rogierlaan.

"De bestuurder werd opgepakt en is tijdens de nacht al verhoord door de politie. De procureur des konings moet nu beslissen of de verdachte aangehouden blijft", vertelt Denis Goeman, woordvoerder van het Brussels parket. De politie zou een bepaalde hoeveelheid cannabis en cash geld hebben teruggevonden in de wagen van de verdachte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?