Uber rijdt niet op autoloze zondag

© PhotoNews
| Normale taxi's mogen wel rijden op autoloze zondag

Op autoloze zondag mogen alleen officiƫle taxidiensten, ambulances en openbaar vervoer rondrijden in Brussel. Daar valt Uber in theorie niet onder, maar Uberchauffeurs kunnen een uitzondering aanvragen waardoor ze toch in de binnenstad kunnen circuleren.

Komende zondag 22 september is het autoloze zondag in Brussel. De binnenstad is die dag de speeltuin van zwakke weggebruikers, en enkel openbaar vervoer, hulpdiensten en officiƫle taxidiensten mogen dan in principe de straat op. Alleen met een bijzondere goedkeuring van het Gewest, kunnen particuliere voertuigen vrij in het Gewest circuleren. Daaronder vallen ook de Uberchauffeurs.

"Enkele weken geleden communiceerden we al naar de Uberchauffeurs dat ze enkel met een specifieke aanvraag tot uitzondering kunnen rijden op autoloze zondag", stelt Claire Thiry van Brussel Mobiliteit in La Capitale. "Enkel voor dwingende gevallen kunnen we een uitzondering maken."

Verschillende gemeentes laten weten dat weinig mensen ook effectief gebruik maken van die aanvraagprocedure. Ook Uber zelf communiceert aan haar chauffeurs om die dag een pauze in te lassen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?