UberEATS gaat een stap verder in het leveren van maaltijden

MD
© BRUZZ
18/04/2017

Maaltijden laten leveren in het park waar je vertoeft, enkel glutenvrije of vegan gerechten bekijken of je eten al een week op voorhand bestellen: met een nieuwe versie van zijn applicatie wil UberEATS voor nog meer flexibiliteit zorgen in de steeds groeiende maaltijdleveringssector. De vernieuwde applicatie wordt dinsdagnamiddag gelanceerd.

UberEATS zorgt samen met concurrent Deliveroo al een tijdje voor een ware revolutie in het eetpatroon van de Brusselaar. De maaltijdleverdiensten tellen elke maand meer en meer gebruikers en ook hun koeriers overspoelen het Brusselse straatbeeld. Zo telt UberEATS ruim 500 actieve koeriers in Brussel, bij Deliveroo zijn dat er maar liefst 1.500.

UberEATS en Deliveroo zitten daarbij in een niet-aflatende strijd verwikkeld om te innoveren en zo hun gebruikers van zoveel mogelijk opties te voorzien. Daarom lanceert UberEATS dinsdagnamiddag een nieuwe versie van de UberEATS-applicatie.

Inzetten op evenementen
Zo kunnen gebruikers voortaan niet alleen thuis, maar ook op het werk en zelfs in bijvoorbeeld het park maaltijden laten leveren. Gebruikers kunnen ook specifieker kiezen tot waar de koerier kan komen om de maaltijden af te leveren. “We zagen namelijk dat de meeste bestellingen plaatsvinden aan kantoorgebouwen of ziekenhuizen”, laat UberEATS weten.

Maar ook wie graag lang op voorhand een bestelling plaatst, kan voortaan bij UberEATS tot een week op voorhand beslissen om maaltijden te laten leveren. Daarmee wil het bedrijf inzetten op geplande evenementen bij bedrijven, maar ook privé-feestjes zoals verjaardagen.

Verder worden ook de zoekcriteria fors uitgebreid. Voortaan kan je bijvoorbeeld specifiek zoeken op vegan, glutenvrije of gezonde voeding die binnen een dieet past. Restaurants weergeven kan nu ook op basis van snelheid, prijs of nabijheid. Tenslotte krijgt de gebruiker in de nieuwe versie van de applicatie ook aanbevelingen te zien op basis van je eerdere bestellingen.

Ook Deliveroo innoveert
Met die innovaties wil het bedrijf de strijd met grote concurrent Deliveroo blijven aangaan. Dat bedrijf kwam de laatste maanden immers ook met heel wat nieuwigheden op de proppen. Zo zet Deliveroo sinds kort ook in op het leveren van ontbijt aan huis en gaat het binnenkort van start met een nieuw platform: Deliveroo Editions.

Daarbij bouwt het zelf gedeelde keukens die restaurants kunnen gebruiken om hun bestaande leveringszone, die nu nog beperkt is tot enkele kilometers, fors uit te breiden zonder daarbij zelf een nieuwe vestiging te moeten openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni