UberEATS telt na één dag al 400 koeriers

© KH

De maaltijdleverdienst van Uber, UberEATS, is nog maar één dag actief in Brussel, maar telt al meer dan 400 actieve koeriers in onze hoofdstad. UberEATS haalt maaltijden af bij 160 Brusselse restaurants en levert die bij de 40.000 actieve gebruikers die Uber dankzij zijn vervoersdiensten al rijk was.

Uber lanceerde donderdag officieel zijn maaltijdleverdienst UberEATS in Brussel. Maaltijden bestellen via UberEATS verloopt op dezelfde manier als het bestellen van een Uber-rit. Gebruikers selecteren het restaurant en gerecht naar keuze, volgen de status van hun bestelling via de app, zien live op de kaart waar de bestelling is en een UberEATS-koerier levert de maaltijd voor de deur af. Net als bij de Uber-app wordt de factuur naar het e-mailadres van de gebruiker gestuurd.

Om alles in goede banen te laten verlopen, kan UberEATS vanaf de eerste dag al rekenen op meer dan 400 actieve koeriers, laat Filip Nuytemans, General Manager UberEATS Expansion Markets weten. Die koeriers zijn niet constant in de weer, maar kiezen zelf wanneer ze enkele uren de fiets of de scooter opkruipen.

40.000  gebruikers via UberX en UberBlack
“Iedereen is zijn eigen baas en gebruikt een eigen vervoersmiddel. Er zijn wel verschillende profielen van koeriers. Enerzijds zijn er de studenten die enkele uren tijdens het weekend willen uitrijden, anderzijds zijn er werkmensen die nog enkele uren na hun job wat willen bijverdienen. En dan heb je nog de professionele koeriers ook, die voor UberEATS werken naast hun andere activiteiten als koerier.”

Hoeveel maaltijden er op de eerste dag werden geleverd, wil het bedrijf nog niet kwijt. Wel zegt het bedrijf bij 160 Brusselse restaurants schotels op te kunnen halen, om die vervolgens te leveren bij de 40.000 actieve gebruikers die de vervoersdiensten UberX en UberBlack telden. Gebruikers van die diensten moeten wel de aparte UberEATS-app downloaden, maar hebben wel meteen een account om in te loggen bij de applicatie.

Om de lancering kracht bij te zetten, rekent UberEATS in “de eerste maanden” geen leveringskost aan en hanteert het geen minimumtarief. “Wie enkel een kleine spaghetti wil bestellen, kan dat ook zonder het minimumtarief van 15 euro te moeten halen”, verduidelijkt Nuytemans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?